Stravování
Kompletní zajištění stravy provádí firma ALMED Servis,Masarykovo náměstí 112, 250 83, Škvorec, která též plně zodpovídá za dodržení finančních limitů
pro nákup potravin a výživových norem.
„Hotová teplá i chlazená jídla připravujeme z poctivých surovin a s ohledem na zásady zdravé výživy. Vaříme pro všechny, kteří si rádi pochutnají na dobrém jídle – pro lidi ve výrobě, v kancelářích, v domácnosti, pro mámy na mateřské i pro seniory. Hotová jídla vozíme do firem, škol i školek. Denně vaříme přes 30 typů hotových jídel k rozvozu. Uvaříme i pokud máte redukční dietu, žlučníkovou dietu nebo nejíte lepek. Používáme čerstvé suroviny a naše pokrmy jsou bez konzervantů. Naše jídla jsou chutná, vařená z prvotřídních surovin a podle osvědčených receptů české i mezinárodní kuchyně. Naše jídlo vám bude chutnat a náš jídelníček vás bude bavit. Každý den pro vás máme čerstvě navařeno.” Almed Servis
Potravinové alergeny
Od 1.1.2015 platí pro školní jídelny, tedy i pro našeho dodavatele stravy J+J Říčany, nová povinnost informovat strávníky o možném výskytu alergenů v připravovaných pokrmech. Dodavatel našeho stravování plní svoji povinnost dle platné legislativy a informace k alergenním složkám v pokrmech získáte v případě potřeby u personálu výdejny stravování. Od 13. 12. 2014 nám vzniká povinnost označovat v jídelním lístku alergeny, které daný pokrm obsahuje. Všichni odběratelé (školní výdejny stravování) dostávají spolu s jídelním lístkem i SEZNAM ALERGENŮ s označením čísla, které je přeneseno na jídelní lístek. U P O Z O R N Ě N Í ! Školní jídelna, výdejna i vývařovna je povinna označit vyrobený či vydávaný pokrm alergenní složkou. Toto má však pouze funkci informativní - jako u každého počtu jídel věnovat strávníkům s potravinovou alergií individuálně. Tuto skutečnost si musí každý strávník či odběratel po upozornění zákonnými zástupci uhlídat sám.Značení alergenů v jídelním lístku (J+J Říčany):
Podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10:Seznam potravinových alergenů:
1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj
8) Skořápkové plody a výrobky z nich (všechny druhy ořechů)
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (např. sušené meruňky)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich